Fra Oklahoma til Bagdad til fengsel

30 May

Fra Oklahoma til Bagdad til fengsel

Etter nesten ti måneder ganske mye i mørket – ofte bokstavelig talt, i nær-isolat i Quantico Brig – Pvt. Bradley Manning endelig fikk massiv mainstream media oppmerksomhet i forrige uke. Crowley, kom til dem, noe som fører til Crowleys tvunget exit – og sparking utbredt voldshandling.

Men hvor mye vet vi om Manning, hans rettssak og hvordan hans fengsling nådd dette punktet? De fleste vet fremdeles svært lite. Min bok Bradley Manning: Sannhet og konsekvenser – den første boken om ham – ble publisert i går som en e-bok her og skrive ut her. Nedenfor er det første utdrag fra boken.

Bradley E. Manning ble født 17. desember 1987 i Crescent, Oklahoma, en by med litt mer enn tusen mennesker i den sentrale delen av staten. Hvis navnet på byen lyder kjent er det sannsynligvis fordi det var en gang stedet for Kerr-McGee atombrensel prosessanlegg som ble berømt takket være Karen Silkwood, en ung tekniker og fagforeningsaktivisten det som informert Atomic Energy Commission om strålingsfare på anlegget sommeren 1974. Frustrert over mangelen på respons, bestemte hun seg for å lekke dokumenter til en New York Times-reporteren. Etter en union møte i byens Hub Cafe 13. november 1974, forlot hun for å møte ham i Oklahoma City.

Hun fikk aldri det. Silkwood døde da bilen hennes traff en kulvert, og årsaken har vært diskutert siden den gang. Krakket ble portrettert tvetydig i 1983 filmen Silkwood (Meryl Streep og Cher i Oscar-nominerte rolle). Visste Silkwood bare døse av? Eller var hennes bil kjørte bakfra av en Kerr-McGee goon? Venner hevdet hun hadde mottatt flere truende telefonsamtaler som høsten. Dokumentene og bindemiddel beregnet på Times reporter, kanskje i Honda henne på tidspunktet for ulykken, ble aldri funnet. I ethvert tilfelle, brakte henne død betydelig oppmerksomhet på problemer ved anlegget,Oxydo, herunder misplacing av 44-66 pounds av plutonium. Kerr-McGee stengt området i 1975 og Crescent befolkning har sunket med om lag en fjerdedel siden.

Halvmåne beboerne fortsatt krangle om Silkwood dag: Hero eller politisk malcontent? Rett eller homofil? Mord eller ulykke? Og hva var i hennes lekkasje?

Et par tiår etter Silkwood død, vokste Bradley Manning opp med sin familie ute i naturen i en to-etasjers hus nær slutten av en grusvei. base nær Haverfordwest i Wales. Der møtte han Susan Fox, som bodde i nærheten. Etter ekteskapet, flyttet de til Crescent, hvor Brian pendlet til sin tech jobb med Hertz Rent-a-Car i Oklahoma City. Susan fødte en datter, Casey, og deretter i 1987, Bradley kom.

Siden Brian Manning måtte tilbringe mye tid borte fra hjemmet, lærte sønnen å klare seg selv. Naboer som overvåket Bradley vokse opp fortalt reporter lokale Denver Nicks at hans far var bare virkelig nedverdigende eller ord som uttrykker. Tidligere venner av gutten sier han utviklet et rykte for å være en stille, men ikke akkurat anti-sosial gutt. Noen ganger han hacket inn dataspill. Mangeårige venn Jordan Davis fortalte senere NBC at han var noen som ofte fikk under hans klassekamerater ‘hud.

Bradley gikk til Crescent skoler før åttende klasse. Svakt av bygge, spilte han saksofon i et band, unngikk sport og var en god student for det meste. Han var frittalende om regjeringen og religion og ville komme inn argumenter i klassen. Om religion, stod Bradley ut fra sine jevnaldrende i Bibelen Belt of Oklahoma i åpent tentamen religion. Tidligere klassekamerater husker han ville nekte å si troskapsbønnen, antagelig på grunn av under Gud del av Pledge. Og selv om han ble oppdratt som katolikk, hevdet han at han aldri trodd et ord av det.

Bare i første semester av åttende klasse, kom faren hjem og fortalte sin mor at han ønsket en skilsmisse. Dette inspirerte Bradley å fortelle Davis og en annen kamerat at han var homofil. Så flyttet han med sin mor til Wales.

I Haverfordwest, var han ikke komfortabel med å fortelle andre at han var homofil og ble mer innadvendt, stille på skolen når det ikke er irritabel. En medstudent, James Kirkpatrick,サッカー用品, fant Manning å være annerledes og interessant, ifølge Ed Caesar i en historie om Bradleys år i Wales for The Sunday Times of London. Manning vil vise frem sin datamaskin kompetanse, en ferdighet som Kirkpatrick funnet å være awesome. Alt som gjorde mobberne vil plukke på undersized Manning gjort Kirkpatrick interessert i å være hans venn.

Han stakk ut, Kirkpatrick fortalte Caesar. Svært quirky, veldig sta, veldig politisk, veldig flink, svært velformulerte. Han kunne være ganske engstelig og frustrert, og folk pleide å mobbe ham litt for å prøve og få en reaksjon ut av ham. Han har aldri fortalt meg at han var homofil , jeg tror ikke han fortalte noen.

Ved fullført videregående skole, vendte han tilbake til Oklahoma, bodde sammen med faren sin og begynte arbeidet for et programvareselskap. Deretter, i henhold til venner, fant faren ut at han var homofil og sparket ham ut (hans far benekter dette, siterer kamper med ham og hans stemor). Bradley slått til gamle venn Jordan Davis for hjelp, og etter levende ut av en bil for en stund, bodde han med Davis i Tulsa. til Incredible Pizza. Han drev til Chicago, så til Potomac, Maryland, der han flyttet inn hos en tante. Han tok jobb på Starbucks og Abercrombie Fitch, innrullert i noen community college klasser og tjent nok penger til å ta en tur til Chicago for en musikkfestival.

Ikke lenge etter det, i 2007, sluttet Manning militæret. Avviker på nøyaktig hvorfor.

Ifølge Jordan Davis,レイバン サングラス, hadde hans venn alltid ønsket å tjenestegjøre i hæren. Han hadde synspunkter om verden, og noen av disse visningene var veldig pro-Amerika, pro-legionen Davis fortalte reporteren Ed Caesar. Men han la til: «Jeg var litt bekymret for Bradley bli med i hæren jeg tror han undervurderte kulturen i Forsvaret.».

Han trodde det ville være utrolig interessant og spennende, Davis fortalte Denver Nicks. Han var stolt av våre suksesser som et land. Han verdsatt vår frihet, men sannsynligvis vår økonomiske frihet mest. Som en kraft for det gode i verden.

Men Manning far fortalte en annen historie når intervjuet i 2011 for en PBS Frontline dokumentar om Bradley. Brian Manning sa at hans sønn hadde aldri ønsket å delta i militære og bare registrert etter at han presset Bradley å gjøre det. Jeg gjorde ham ikke, Manning fortalte Frontline. Han var formålsløs.

Mens på Fort Huachuca i Arizona for trening, ble Manning refset for å legge meldinger til venner på YouTube som avslørte sensitiv informasjon. Likevel fikk han status som etterretningsanalytiker med en sikkerhetsklarering. området, og kunngjorde at han hadde en ny kjæreste, Tyler Watkins, som studerte nevrovitenskap og psykologi ved Brandeis, nær Boston. Manning ofte besøkt ham der. Watkins ‘sirkel inkludert hackere og andre informasjons-må-være-free talsmenn.

Senere møtte han David House, en ung forsker ved MIT som hyller fra Alabama, på en konferanse hus organisert. Klart Bradley var noe involvert i hacker kultur, House fortalte The Guardian i mars 2011. Men han så litt ut som en outsider. Bradley hadde tydeligvis sovet godt, han hadde ikke vært oppe i dagevis, håret ble løst, hadde han dusjet. Han var ikke skitten, som en typisk hacker er.

Ifølge House, hadde Manning sluttet seg til hæren med sikte på å dra nytte av GI Bill senere. Han fortalte meg at han ønsket å gå til college for å få en mastergrad i fysikk og en bachelor i statsvitenskap – dette er hva han var skyting for, denne intellektuelle engasjement, House sa. Hacker samfunnet, la han til, er en svært kreative fellesskapet, veldig forlokkende. Dette er mennesker som tilsynelatende ikke har noen grenser. Når du kommer i kontakt med denne svært myndiggjøre kultur, kan det suge deg i.

I sine innlegg på Facebook, var Manning uvanlig (man kan si, farlig) åpne for en aktiv plikt homofil soldat, med oppdateringer som: Bradley Manning er i brakkene, alene jeg savner deg Tyler.! Og Bradley Manning er glad han jobber og aktiv igjen, men knust være så langt borte fra hubby.

Hans dog tags lese: Humanist.

I september 2009, men flyttet sin sivilstatus til «singel». En hær sonde vil senere foreslå at uroen i Manning personlige liv, som forårsaket noen disiplinære problemer på Fort Drum – inkludert shouting på offiserer og kaster stoler – bør har advart overordnede ikke å distribuere ham til Irak, spesielt for en jobb som ville funksjonen tilgang klassifisert dokumenter. Men de gjorde det likevel, overfor de vanligste bemanning problemene som kommer med å kjempe to kriger samtidig.

Spc. Bemanning kom i Irak i slutten av oktober 2009 med andre Brigade Combat Team of the 10th Mountain Division. Han ble overlevert to dedikerte militære bærbare datamaskiner. En ble koblet til Secret Internet Protocol Router Network (SIPRNet), som brukes av Utenriksdepartementet og Pentagon for å dele informasjon, den andre aktiverte adgang til Joint Worldwide Intelligence Communications System (JWICS), som forvalter topphemmelige utsendelser.

Hans Facebook-oppdateringer var nå sjelden og forsiktig, for eksempel, Bradley Manning har myke ark, en dyne og en plysj pute. Men i slutten av november, fra Irak, postet han, Bradley Manning føles glemt allerede. Av hans senere konto (i hvert fall ifølge kontroversielle samtalelogger), hadde han raskt sett noen overgrep i Irak som dypt plaget ham – og han har kanskje allerede kontaktet de velkjente varsling organisasjon WikiLeaks på noen måte. permisjon, og gjorde sin vei til Cambridge for å se Tyler Watkins og andre venner. Watkins skulle senere fortelle journalister at noe syntes å bli plaget hans venn – hva du skal gjøre om visse gradert informasjon han følte verden fortjente å se. Men han faktisk gå videre og lekke noe av det? Mindre enn fire måneder senere, ville Manning være under militær arrest og bak gitter i Kuwait.
Related articles:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: