National Weather Service avbryter tsunami varsler

28 May

National Weather Service avbryter tsunami varsler etter massive kanadiske skjelvet

The National Weather Service har kansellert tsunami varsler for Hawaii, British Columbia og Alaska etter en størrelsesorden 7,7 jordskjelv rammet utenfor vestkysten av Canada. lokal tid lørdag på en dybde på ca 3 miles og var sentrert 96 miles sør for Masset, British Columbia. Det ble følt over et bredt område i British Columbia, både på sine øyer i Stillehavet og på fastlandet.

Det ser ut som skaden og risikoen er på et svært lavt nivå, sier Shirley Bond, sa British Columbia minister ansvarlig for beredskap. Vi er absolutt takknemlig.

The National Weather Service utstedt en tsunami advarsel for kystområdene i British Columbia, sørlige Alaska og Hawaii, men senere avlyste den for de to første og nedgradert den til en rådgivende for Hawaii. Hawaii tsunami rådgivende ble avbrutt middag søndag.

Gerard Fryer, en senior geolog med Pacific Tsunami Warning Center, sa de første bølgene trykket kysten i Hawaii var mindre enn forventet.

Hawaii guvernør Neil Abercrombie sa tidlig søndag at Aloha State var heldig å unngå mer alvorlig overspenning etter kraftig jordskjelv rammet utenfor kysten av Canada. Abercrombie sa strender og havner er fortsatt stengt statewide.

Vi er veldig, veldig takknemlig for at vi kan gå hjem i kveld telle våre velsignelser, Abercrombie sa.

Dennis Sinnott av den kanadiske Institute of Ocean Science sa en 27-tommers bølge ble registrert av Langara Island på nordøst spissen av Haida Gwaii, tidligere kalt Queen Charlotte Islands. Øyene er hjem til rundt 5000 mennesker, mange av dem medlemmer av Haida opprinnelig gruppen. En annen 21-tommers bølge hit Winter Harbour på den nordøstlige kysten av Vancouver Island.

Det ser ut til å bosette seg, sa han. Det betyr ikke at vi ikke vil få en annen liten bølge kommer gjennom.

Canadas største jordskjelvet siden 1700 var en 8,1 skjelvet på 22 august 1949 utenfor kysten av British Columbia, ifølge den kanadiske regjeringens Naturressurser nettside. Det skjedde på Queen Charlotte Feil i hva avdelingen heter Canadas tilsvarer San Andreas Fault – grensen mellom Stillehavet og Nord-Amerika plater som går under vann langs vestkysten av Haida Gwaii.

I 1970 en 7,4 skjelvet rammet sør for Haida Gwaii.

USGS sier temblor ristet farvannene rundt British Columbia og ble etterfulgt av en 5,Oakley,8 magnitude ettervirkninger etter flere minutter. Flere andre etterskjelv ble rapportert.

Skjelvet rammet 25 miles sør for Sandspit, British Columbia, på Haida Gwaii øygruppen. Folk i kystområdene ble rådet til å flytte til høyere grunn.

Urs Thomas, operatør av Golden Spruce hotellet i Port Clements sa det var ingen advarsel før alt begynte å flytte i og utenfor hotellet. Han sa det varte i ca tre minutter.

Det var en ganske god sjokk,Fake Oakley Radar Sunglasses, Thomas, 59, sa. Jeg så på min båt utenfor. Den var rock. Alt var i bevegelse. Min lastebil var i bevegelse.

Etter den første støt, begynte Thomas å sjekke hotellet.

Inventar og alt var fortsatt svingende, sa han. Jeg hadde noen bilderammer kommer ned.

Lenore Lawrence, bosatt i Queen Charlotte City på Haida Gwaii, sa skjelvet var definitivt skummelt, legger hun lurte på om dette kan være den store. Hun sa risting varte mer enn et minutt. fastlandet sa det samme.

Jeg satt ved skrivebordet mitt på min datamaskin og alt nettopp begynt å bevege seg. Det var kanskje 20 sekunder, sa Joan Girbav, leder av Pacific Inn i Prince Rupert, British Columbia. Det er veldig skremmende. Jeg har bodd her hele mitt liv, og jeg har aldri følt det.

Beboere stormet ut av hjemmene sine i Tofino, British Columbia på Vancouver Island da tsunamien sirener hørtes, men de fikk lov til å vende tilbake om to timer etter jordskjelvet.

I Hawaii, ansporet tsunami advarsel innbyggere til lager opp på nødvendigheter på bensinstasjoner og dagligvarebutikker og sendte turister i strandhoteller til høyere etasjer i sine bygninger. Bussservice i Waikiki ble avskåret en time før de første bølgene, og politiet i downtown Honolulu stenge ned en Halloween husfest. I Kauai, tre skoler brukes som evakueringssentrene raskt fylt til kapasitet.

Fryer sa den største bølgen i de første 45 minuttene av tsunamien ble målt i Maui på mer enn 5 meter, ca 2 meter høyere enn normalt havnivå. Ingen store skader ble rapportert.

I Alaska, ble bølgen eller surge registrert på 4 inches, mye mindre enn forventet, sa Jeremy Zidek, en talsmann for Alaska Department of Homeland Security and Emergency Management. Skjelvet ble følt i Craig og andre sørøst Alaska lokalsamfunn,Ray Ban For Sale, men Zidek sa det var ingen umiddelbare rapporter om skader.
Related articles:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: