98 sak

17 May

98 sak

Typ-98 eller T-98 Stridsvagn (MBT) består den första av en ny generation av tunga rustningar närvarande utveckling av Folkrepubliken Kina. Nu i full produktion och distribution, T-98 och dess varianter utgör en respektabel och sofistikerad motståndare till alla närvarande MBT närvarande distribueras i världen teatern.

Det har länge varit antagandet om västerländska underrättelsetjänster att Kina alltid bara kunde vinna en landbaserad konflikten genom nötning – tanklöst kasta miljontals dåligt utrustade trupper in i tänderna på en tekniskt överlägsen, men numeriskt sämre motståndarens vapen. Kinas vidsträckta befolkning fördel, nästan 1,7 miljarder senaste räkningen, lånade trovärdighet åt tanken att förlora soldater var låg bland oro Kinas strateger. Denna bedömning var vid ett tillfälle en mycket exakt en, vilket visas under händelserna av Koreakriget. Kina lovade att försvara sin mindre granne mot en överlägsen USA styrka, ofta utrusta soldater med tidiga Sovjettiden bult-action gevär ensam. Som ett resultat, även om konflikten aldrig riktigt löst, förlorade över en miljon PLA personal livet. I efterhand var detta tillskrivas den nästan obefintliga kinesiska bepansrade kraft mot en amerikansk distribution strategi som förlitat tungt på tankar och APC.

Att lära av de åtaganden i Korea och från framgångar allierade verksamhet i viken, har Kinas militär forskning gjort en drastisk förändring mot snabb utbyggnad och makt projektion kapacitet. Historiskt har Kina följt en utbyggnad modell och forskningsstrategi djupt påminner om den sena perioden Sovjetunionen. Detta resulterade i produktion av tusentals lägre kvalitet pansarfordon och soldater jet under 70-talet och 80-talet i en kapplöpning för att bygga en presentabel defensiv militär, med mönster som J-5 Farmer fighter baserad på sovjetiska MiGs och MBT lyfte oförändrat från stulen sovjetiska konstruktioner. Även denna filosofi är acceptabel för en rent defensiv kraft, eftersom PLA är främst avsedd att vara, kräver en modern offensiv armé flexibilitet och förmåga över stora siffror. PLA har nyligen visat en tendens mot en mer västerländsk konstruktion och driftsättning systemet, en trend som kännetecknas av typ-98.

Den T-98 MBT ger PLA ordentligt på den internationella spelplanen, som innehåller alla moderna framsteg i rustning teknik och lägga till några unika innovationer egna. Den T-98 för första gången ses i oktober 1 militärparad 1999, den första i Kina sedan 1984. Vid tidpunkten var lite känt om specifikationerna för den nya vapen, men med åren har gått en hel del information har läckt igenom bambu gardin.

Allmän information

Den T-98 ser anmärkningsvärt lik den äldre ryska T-72, en kapabel men åldrande konstruktion avsedd att matcha de bästa MBT i nuvarande tjänst, den brittiska Challenger II och den amerikanska M1A2 Abrams. Skrovet verkar vara nästan exakt samma som T-72, men lite längre, men den stora skillnaden (och största avsteg från tidigare PLA mönster) är lådliknande torn, tydligt inspirerad av västerländska tankar. Den T-98 också sport gummi-vadderade trappsteg, skrov kjolar för att skydda dem och fylla NBC krigföring kapacitet. Den väger in på 50 ton, och drivs av en ny 1200 hästkrafter dieselmotor, inte lika tekniskt avancerade som NATO design men lika kapabla på slagfältet. I allmänhet tycks T-98 är en mycket bra match för en Nato-plattform för närvarande i drift. Stereotypen av den kinesiska militären är en dålig kopia av den ryska teknisk bas verkar vara sakta faller bort. Även om det fortfarande inte lika väl bepansrad som västerländska mönster, utgör T-98 ett stort steg framåt i slagfältet teknik för PLA.

Beväpning

Även den sekundära bestyckningen av T-98 är fortfarande i ett tillstånd av förändring, med ett brett utbud av monterade kulsprutor (av vilka det finns två per tank) visas från alla nivåer av PLA utveckling, är den primära rustningen mycket inställd. Den T-98 är beväpnad med en 125mm slätborrat pistol, ungefär lika i prestanda med 120mm räfflad förordningen används av Abrams och Challenger design. Intressant vapnet är också försedd med en karusell autoladdare som reducerar fordonets besättning komplement till tre, denna design tros härröra från ryska vapen forskning. Den mest kontroversiella aspekten av detta vapen, särskilt bland oroliga västerländska strateger är ammunitionen det kommer att skjuta. Traditionellt PLA har använt vanlig högexplosiv Anti Tank (HEAT) stridsspetsar eller liknande, men det blir känt att T-98 kommer att bära utarmat uran rundor också. Denna form av ammunition, som används hittills uteslutande av USA, har den unika egenskapen att självskärpande som penetrerar pansar istället för att påverka och deformeras. Ammunitionen för T-98 är tydligen importeras från Israel i form av M711 125mm APFSDS rund, förmodligen under tiden fram till Kina kan skala upp sin nuvarande 100mm DU runda för att passa T-98 större hål kanon. Denna ammunition kan visa sig vara en avgörande faktor i alla tankens strid, eftersom effekten av utarmat rundor under Gulfkriget visade. Tornet av T-98 har även jägare-killer stil optik för både befälhavare och Gunner, perfekt för natten och i svagt ljus striderna. Laser rangefinding och målet förvärv hårdvara är också synlig ovanpå tanken.

Armour

När det gäller alla aktuella intelligens kan berätta, kineserna har ännu inte utvecklat en motsvarighet till det gemensamma amerikansk-brittiska utformade Chobham-rustning. Även om detta omedelbart sätter T-98 i underläge mot den tunga Abrams och ännu bättre bepansrade Challenger II har det fortfarande den mest avancerade rustning av någon PLA fordon. Rustningen är känd för att vara sammansatt i naturen, även om den exakta receptet hålls en strikt hemlighet. En stor möda har utförts på utformningen av T-98 för att modernisera byggandet av tanken att bättre motstå inkommande eld,Rayban Aviatori, den mest uppenbara är tillägg av bepansrade skrov kjolar och en övergång till en mer lådliknande designfilosofi . Detta är särskilt tydligt på tornet, som är formad för att avleda inkommande rundor åt sidan och har kraftigt ökat framåt rustning.

Innovationer

Hittills T-98 har verkade mer eller mindre standard MBT,Oakley Sonnenbrillen Verkaufen, som kan men inte utestående. Detta var verkligen den bedömning som gjordes av dess mindre släktingar, den pakistanska al-Khalid och prototypen T-90. Emellertid har T-98 två distinkta innovativa funktioner som skiljer det bland leden av andra mönster. Första innehåller revolverhuvudet av T-98 stora pansar håligheter, i huvudsak stora hål i tornet att rustning blockerar bult in. Den T-98 är den första tanken för att stödja denna konfiguration, och det antyder en långsiktig utbyggnad livslängd för tanken. Eftersom tornen är skadade eller nyare rustning teknik uppfanns, kan gamla block snabbt kopplas i fält för nyare. Detta kan visa sig vara mycket användbart om PLA någonsin utveckla Chobham-motsvarande rustning, som de äldre tankarna kan snabbt tas upp till en presentabel skyddsnivå utan dyra och tidskrävande ändringar.

Den andra och mest uppseendeväckande nyhet av T-98 är införandet av en laser varning kopplad till en kraftfull laser vapen. Vapnet var först anmärkte på under 1999 paraden, och har sedan dess bekräftats att matcha profilen hos en känd kinesisk laser vapen, ZM-87. Det sitter långt bak på revolverhuvudet, bredvid den stora glas kupol LWS. Laser varningsanordningar används på många tankar, och är utformade för att upptäcka när en fiende tank eller spotter målar tanken med en laseravståndsmätare. Det är nästan universell praxis att först bestämma målintervallet med en laser designator innan bränning, så varningssystemet är ett mycket bra sätt att avgöra om du är under attack. Det kinesiska systemet fungerar unikt, om tanken är målad med en laser, är tornet sedan passeras för att möta fienden enheten och laservapen sköt tillbaka på angriparen. Vapnet är till skillnad från samtida ryska system såsom Drozd och Arena, som försöker skjuta ner inkommande projektiler, reflekterar det istället ned genom målsökande optik och persienner skytten av fienden tanken. Lasern först använder en låg effekt strålen att lokalisera de optiska linser av fienden, då ökar dramatiskt strålen vinst direkt på den vägen. Vapnet är enligt uppgift kan förstöra / skada människors syn på 2-3km, vilket ökar till 5 km när de betraktas genom MBT bekämpa optik. Ut till 10 km,Fake Oakley Radars, kan vapnet orsaka tillfälliga flash-blindhet som är tillräckligt för att oskadliggöra en tank besättning tillräckligt länge för att hämnas. Detta vapen är unik, och ska inte förväxlas med de elektro-optiska Dazzlers används av irakiska stridsvagnar under Gulfkriget har sådana anordningar som används för att förvirra den optiska vägledning kretsen i Allied pansarvärnsrobotar.
Related articles:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: